Stolování

publikováno 31. 5. 2024

Jednou z hodin pracovních činností je stolování a úprava jídla na talíři. Tradiční kuchyni jsme nechali stranou. Zaměřili jsme se na studenou kuchyni a zdravá jídla.

.

.

Motivací byly obrázky ze zdravých potravin s vitamíny, inspirovali jsme se gastronomicko-výtvarným stylem food art pro děti. To je styl, kdy lze z potravin vytvořit umělecké dílo. Zaměřili jsme se výhradně na studenou kuchyni.

.

.

 

Děti si vyzkoušely přípravu pohoštění pro dětské strávníky při slavnostnějších příležitostech. Náramně jsme se bavili, malá výtvarná dílka se moc povedla. Ukázalo se, že i mlsné jazýčky dokážou sníst všechno z talíře, když je jídlo vlastnoručně a krásně upraveno.

.

.

Za žáky 3. a 4. třídy Iva Farová a Emil Červený