Kalendář akcí

Načítám Akce

« Všechny Akce

Ukrajinská kuchyně – Golubce

22 května 2025 od 11:00 - 14:30

.

Zelné listy plněné masem jsou jídlem, na které se nezapomíná. Kdo jednou ochutnal, dal by si je znovu v jakémkoliv čase. Plněné zelné listy se jedí teplé i studené. A už při konzumaci první teplé porce se těšíme na to, jak si v „druhém kole“ dáme závitky vychladlé. Plněný zelný list se objevuje v mnoha národních kuchyních. Velmi často se pro jeho národní pojmenování používá slova holub, snad pro podobu s útlým tělem toho ptáka: holubky, holubce, golubky, gołąbki. Jen český holoubek mezi nimi chybí. Ovšem ani označení zelný závitek nebere pokrmu na chuti. Právě teď je na jeho přípravu správný čas.

.

Nechte si chutnat!

Vaše kuchařky školní jídelny.

.

Podrobnosti

Datum:
22 května 2025
Čas:
11:00 - 14:30