Thajská kuchyně – Nuea Nam Man Hoi
. Nuea Nam Man Hoi - hovězí v ústřicové omáčce Historie nam může být vysledována až do období Ayutthaya thajské historie. Francouzský diplomat Simon de la Loubère, který navštívil Siam […]
. Nuea Nam Man Hoi - hovězí v ústřicové omáčce Historie nam může být vysledována až do období Ayutthaya thajské historie. Francouzský diplomat Simon de la Loubère, který navštívil Siam […]
závěrečná prezentace projektu v Novém Strašecí .
. Thajské kuřecí kari s cuketou Thajské kari si v posledních letech získalo srdce českých strávníků a není divu. Kombinace krémového kokosového mléka, aromatické kari pasty a křehkého kuřecího masa […]
první stupeň - 16.00 - 17.30 druhý stupeň - 17.00 - 18.30
. Sladkokyselé vepřové sweet & sour Kdo by nemiloval kousky masa obalené ve voňavé sladkokyselé omáčce? Tento hit thajských restaurací připravíte překvapivě snadno a v domácím provedení se může jednat […]
. kostel sv. Prokopa, Středokluky
. Oladyi – ukrajinské lívance Patříte k milovníkům lívanců a palačinek? V tom případě možná i rádi zkoušíte nějaké netradiční. A protože spousta zemí má nějaké své lívancové speciality, nabízí […]
. Zelné listy plněné masem jsou jídlem, na které se nezapomíná. Kdo jednou ochutnal, dal by si je znovu v jakémkoliv čase. Plněné zelné listy se jedí teplé i studené. […]
. Název šašlik pochází od krymských Tatarů, kteří ho zavedli na Ukrajině už v 16. století. Maso se obvykle marinuje v různých formách marinády a pak se napichuje na jehly a opéká na grilu do […]
. Pečené kuře s omáčkou piri-piri. S touhle jednoduchou, razantní a návykovou úpravou kuřete se dnes setkáte velmi často, jde o velmi populární portugalsko-mozambický export, kdy kombinace různých vlivů dosahuje […]
. Arroz Doce neboli portugalský rýžový nákyp. Arroz doce je tradiční dezert na bázi rýže, který zná mnoho lidí po celém Portugalsku. Ačkoli arroz doce lze přímo přeložit jako sladká rýže. Pro naše […]
. Arroz de cabidela - portugalský pokrm z kuřecího masa a rýže Na severu Portugalska vidíme zvířata jako celek, a proto je možné najít pokrmy, které ctí všechny kusy masa, […]
. Cozido à Portuguesa je portugalský guláš. Je to jedinečné jídlo, které kombinuje maso, portugalské uzené maso a zeleninu zcela na rozdíl od jakékoli jiné kuchyně. Když jsme začali psát […]
1. stupeň od 16.00 hodin 2. stupeň od 17.00 hodin
kurz se uskuteční v areálu Sporthotelu Kácov v termínu od pondělí 15.9. do středy 17.9.2025 Ubytování je zajištěno v chatkách Pro děti je připraven zajímavý program se zaměřením na vzájemné […]
Celodenní cyklistická vyjížďka po blízkém i vzdálenějším okolí. Doporučujeme horské nebo trekové kolo, pojede se i po nezpevněných cestách. účastnit se mohou jen děti společně se svými rodiči či prarodiči. […]
Třídní schůzky budou probíhat formou triády v termínu od úterý 18.11. do čtvrtku 20.11. jedná se o setkání třídního učitele, žáka a rodiče rodiče se objednají / budou pozváni na […]
Čtvrtletní třídní schůzky pro třídy prvního stupně klasickou formou začátek od 16.00 hodin
tradiční školní akce výroby a zdobení adventních věnců těsně před začátkem adventu
Lyžařský kurz pravděpodobně pro žáky 6. a 7. ročníku pro žáky 7. ročníku je tento kurz povinný, proto budou mít při přihlašování přednost před šesťáky Chata Jiřinka, Janské Lázně
Lyžařský kurz pravděpodobně pro žáky 8. a 9. ročníku Chata Jiřinka, Janské Lázně
Od letošního roku se vrací termín zápisů opět na leden/únor.
pro všechny třídy prvního stupně a 6.A
termín pro pro čtyřleté obory
2. termín pro čtyřleté obory
1. termín pro šestileté a osmileté obory