Kalendář akcí

Načítám Akce

« Všechny Akce

Francouzská kuchyně

30 května 2024 od 11:30 - 14:00

 

Jak poznat svět prostřednictvím kuchyně? Jedině tak, že vyzkoušíme cizokrajné dobroty.

Čtvrtou zemí, kam nahlédneme a ochutnáme některou kulinářskou specialitu, je země, kde se zrodilo hodnocení restaurací pomocí michelinských hvězd.

FRANCIE – ZEMĚ GALSKÉHO KOHOUTA.

Vrchol světové gastronomie

Budeme se snažit rozmazlit Vaše chuťové pohárky, protože ve Francii je jídlo opravdovým zážitkem. Francouzi si na dobré jídlo velmi potrpí. Jejich kuchyně je inspirována tradicemi a venkovem. Obecně ji můžeme označit za pestrou, chutnou a zdravou. Základ je především olivový olej a aromatické koření. Hodně se využívají ryby a dary moře. Francouzi si potrpí také na maso, omáčky, sýry, houby, čerstvou zeleninu a pečivo. Ze zeleniny to jsou především rajčata, papriky, salát a žampiony. Nejraději mají hovězí, vepřové, skopové a jehněčí maso. V kuchyni jim nechybí ani drůbež, králík anebo zvěřina. Oblíbené tu jsou i pro nás netradiční husí a kachní ledvinky, dršťky, žaludky a játra. Francouzi milují paštiky, šneky, ústřice i žabí stehýnka. Co se týká sýrů, k favoritům patří sýry Brie, Morbier, Chebris, Roquefort a Camembert. K typickým francouzským jídlům pak patří palačinky připravované nasladko i naslano.

Obsáhnout francouzskou kuchyni v pár řádcích je úkol takřka nemožný. Jde o celosvětový fenomén starý tisíce let a styl, jakým se zde připravuje jídlo, už dávno překročil hranice všech kontinentů. Není divu, že francouzská kuchyně byla zapsána na Světový seznam nemateriálního dědictví UNESCO. Dnes je de facto symbolem toho nejlepšího, co člověk může vložit do úst.

Vítejte ve třetím místě ochutnávky

Bon voyage et bon appétit

.

.

Podrobnosti

Datum:
30 května 2024
Čas:
11:30 - 14:00